İzmir Konak Belediyesi 1. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması 2017, Türkiye

ŞARTNAMESİ

KATILIM KOŞULLARI:

Yarışma Konusu: İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Yarışma amatör ya da profesyonel bütün karikatür çizerlerine açıktır. Seçici kurul üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.

Gönderilecek karikatürler yayımlanmış olabilir, ancak bir başka yarışmadan ödül almamış olması gerekmektedir.

Ödüllerden biri Ulusal veya yerel gazetelerde yayımlanmış konu ile bağlantılı karikatüre verilecektir.

Yarışmaya gönderilecek karikatürlerde çizim tekniği serbesttir. Bilgisayar ortamında hazırlanan eserlerin çıktılarında sanatçının ıslak imzası bulunmalıdır.

Gönderilecek karikatürler A4 boyutunda olmalıdır. Her yarışmacı en fazla 3 (üç) karikatür ile katılabilir. Yarışma karikatürleri ödül alsın veya almasın iade edilmez. Katılımcılar ödül alsın ya da almasın karikatürlerin her türlü kullanım hakkı, eser sahibinin yanı sıra İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesine de aittir.

Yarışmacılar, karikatürlerinin arkasına ad ve soyadları ile iletişim bilgilerini (kesin ve açık mektup adresi, telefon numarası ve e-posta adresini) okunaklı olarak yazmalıdır.

Karikatürler en son 13 Kasım 2017 Pazartesi 17.30’a kadar Konak Belediyesi’nin şartnamede belirtilen yazışma adresine elden ya da posta ile ulaşmış olmalıdır. Eserin gönderileceği zarfın sol üst köşesine “Konak Belediyesi Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması” yazısı ve sanatçının adı - soyadı yazılmalıdır. Posta ile müracaatlarda, ilan edilen teslim süresi için son gün; evrakın postaya verildiği değil, Belediye’ye ulaştığı tarih olarak kabul edilecektir. Postadaki gecikmelerden Konak Belediyesi sorumlu değildir. Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması gerekmektedir.

Ödüller, belirlenen tarihte sahiplerine verilecektir.

Yarışmada 1. , 2. ve 3.lük ödülünü kazanan sanatçıların yurt içi otobüs ya da uçak (ekonomi sınıfı) geliş-gidiş ulaşım ve 1 gecelik konaklama masrafları karşılanacaktır. Yarışmacıların beraberinde getirecekleri misafirlerin masrafları kendilerine ait olacaktır. Törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir.

Yarışma karikatürlerinden seçilen eserler sanat galerilerinde sergilenecek ve bir albümde toplanacaktır.

Eserlerini yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.

JÜRİ ÜYELERİ:

Sema PEKDAŞ Konak Belediye Başkanı

Misket DİKMEN İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Tayfur GÖÇMENOĞLU İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı

Behiç PEK Leman Dergisi Karikatüristi

Sadık PALA Karikatürist, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yard.

Zafer GÜVEN Karikatürist

Mustafa YILDIZ Karikatürist

Ömer ÇAM Karikatürist

Tufan SELÇUK Karikatürist

Yaşar AKSOY Gazeteci

ÖDÜLLER:

Birincilik 5.000 TL (net) ve Plaket

İkincilik 3.000 TL (net) ve Plaket

Üçüncülük 2.000 TL (net) ve Plaket

Başarı Ödülü (3 Adet) 1000 TL (her birine, net) ve Plaket

Konak Belediyesi Özel Ödülü 1.000 TL (net)

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü 1000 TL (net)

Jüri Özel Ödülü 750 TL (net)

Yayımlanmış Basın Karikatürü Ödülü (Cemiyet)

YARIŞMA TAKVİMİ:

Eser son gönderim tarihi: 13 Kasım 2017 Pazartesi

Jüri değerlendirme toplantısı: 18 Kasım 2017 Cumartesi

Yarışma sonuçlarının açıklanması: 20 Kasım 2017 Pazartesi

Ödül Töreni Tarihi: Belediye’nin belirleyeceği yer ve tarih ayrıca duyurulacaktır.

ESERLERİ GÖNDERME ADRESİ:

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi