Sait Faik’ten Kafka’ya

KARİKATÜR SERGİSİ

ANKARA’DA

Çizer Gözüyle Edebiyatçılar

Türkiye'de rock müziğin yaygınlaşmasında öncü isimlerden biri olan Aptulika, edebiyatçı portrelerini 1 Kasım- 24 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi'nin Zülfü Livaneli Kültür Merkezi salonunda sergileyecek.

Aptülika'nın edebiyatçı portreleri karikatür ve mizahi çizim hazinesi: Sait Faik, Stephen Zweig, Oğuz Atay, Julio Cortazar, Oktay Rıfat, Williams'ın Saroyan, Ahmet Ümit, Henrik Ibsen, Jose Saramago, Orhan Pamuk, Panait Israti, Ernest Hemingway ve diğerleri.

Aptülika, okuduğu edebiyatçıların kendi dünyalarıyla ve çevreleriyle ilişkilerini çizgileriyle yorumluyor. "Sait Faik'ten Kafka'ya" sergisi, gülümseten ve düşündüren yüzün üzerinde çarpıcı portre  bir ay boyunca Ankara’ya konuk olacak.

Aptulika, "Eskiden dinlediğim rock gruplarının portrelerini ve çizimlerini yapardım. Son zamanlarda okuduğum kitapların yazarlarını çiziyorum. Sait Faik'ten Kafka'ya sergisi de bu karikatür ve illüstrasyonlardan oluşuyor" diyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Gırgır ve Hıbır gibi mizah dergileri ile Cumhuriyet gazetesinde çizimler yapan Aptulika, rock tarihinin unutulmaz grup ve solistlerinin portreleriyle tanındı ve Grup Perişan isimli çizgi kahramanlarını hazırladı.

2009'dan beri Blues Perişan ismiyle kendi radyo programını yapan Aptulika, yazar Ahmet Ümit'in romanını çizgiye uyarladı. Çalışmaları politik  karikatürden renkli kitap illüstrasyonlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.