Karikatürcüler Derneği’nin 42. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Karikatürcüler Derneğinin 42. Olağan Genel Kurulu 14 Nisan 2018 Cumartesi günü saat: 13:30‘da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda (Türkocağı Caddesi No. 1, Cağaloğlu / İSTANBUL) seçimli olarak toplanmıştır. 42. Olağan Genel Kurul Divan Başkanlığına Akdağ SAYDUT, Divan Başkan Yardımcılıklarına ise Haydar AKTÜRK, Hüsnü BERKALP ve Kürşat COŞKUN  42. Olağan Genel Kurul üyelerince oy çoğunluğuyla seçilmişlerdir.

Çalışma Raporu Burak ERGİN, Mali Rapor Mahmut AKGÜN, Denetleme Kurulu Raporu Refik TİNİŞ tarafından okunup üyelere bilgi verildikten sonra, her üç rapor da Genel Kurula katılan Karikatürcüler Derneği üyeleri tarafından açık oylama sonucunda oy çokluğu ile aklanmıştır.

Tahmini Bütçe ise Mahmut AKGÜN tarafından üyelere sunulmuştur.

Eleştiriler Bölümünde ise Raşit YAKALI, Semih BALCI, Devrim DEMİRAL, Muhittin KÖROĞLU, Tan ORAL, Kamil YAVUZ, Muhammed TUNÇSAN, Ayten KÖSE, Hasan EFE, Semih BALCI, Mehmet Saim BİLGE ve Ruhi İDACITÜRK konuşmacı olarak yer almışlardır. Eleştirilere bir önceki Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin PEKER cevap verdikten sonra Genel Kurula 45 dakika ara verilmiştir.

Genel Kurul Divan Başkanı Akdağ SAYDUT tarafından üyelere yapılan çağrı doğrultusunda dernek yönetimine aday olmak isteyenler Divan Kuruluna başvurmuşlardır.

Yapılan gizli oylama ve açık tasnif sonucunda; Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Metin PEKER, Mahmut AKGÜN, Burak ERGİN, Nuhsal IŞIN, İbrahim TUNCAY, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine, İlker EKİCİ, Turan ASAN, Hasan GÜMÜŞ, Kerem YÜCE, Ekin ÖZESKİCİ, Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine; Refik TİNİŞ, Emin ÇİZMECİ, Salih KÜÇÜK, Denetleme Kurulu Yedek Üyeliklerine; Fahri Eyican, Ahmet TOPRAKOĞLU, Hüsnü BERKALP, Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine; Erdoğan BAŞOL, Özcan ÇALIŞKAN, Cem KOÇ, Disiplin Kurulu Yedek Üyeliklerine; Hamza AKIN, Vehbi ALTUNÇUL, Hakan EKEN seçilmişlerdir.

Karikatürcüler Derneği 42. Genel Kurulundan sonra 1969 yılından bugüne kadar süregelen geleneksel akşam yemeğinde üyelerimiz bir araya gelmişlerdir.

Karikatürcüler Derneği 42. Dönem Yönetimi olarak Genel Kurula katılan ve mazeret bildirerek katılamayan tüm değerli dostlarımıza teşekkür etmeyi görev biliyor, önümüzdeki süreçte çeşitli etkinliklerde birlikte olmayı diliyoruz.