KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Muammer Kotbaş

1959’da Vakfıkebir’de (Trabzon) doğdu.  İlk  karikatürü  1981’de Trabzon’da Karadeniz Gazetesi’nde yayımlandı. Aynı gazetede haftalık sanat  ve  mizah  sayfaları hazırladı.  Trabzon ve Samsun’da yerel gazete ve dergilerde; İstanbul’da “Gırgır”, “Fırt” ve ”Fesat” mizah dergilerinde çalıştı. Eserleri yurtiçinde, yurtdışında sergi ve albümlere alındı. Karikatürcüler Derneği üyesi olup, bir dönem Trabzon Temsilcisi olarak görev yaptı. 20 kişisel sergi açtı. Bunların 14’ünü, otostopla gezerek gittiği farklı şehir ve ilçelerde açık alanlarda gerçekleştirdi. Ortak çalışma ürünü olan “Çizgidinleti” ve “Yökname” adlı karikatür albümlerinin yanında, “Trabzon’dan Trabzon’a” isimli kişisel bir illüstrasyon kitabı var. 11’i yurtdışından olmak üzere toplam 50 ödül sahibi. Çalışmalarını Ankara’da sürdürmektedir.