Metin Ertem

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Aynı Fakültede Cerrahi uzmanlığını tamamladı. Öğretim üyesi olarak tıp Fakültesinde 2019 yılına kadar çalıştı. İlgi alanları Kanser cerrahisi ve laparoskopik cerrahidir.

Üniversite eğitimi öncesinde çeşitli mizah dergilerinde amatör olarak tek tük çizgileri yayınlandı. Fakülte içinde düzenli olarak çıkartılan Cerrahi Bülteni adlı gazeteye karikatür çizmeye başladı. Son yıllarda mesleği içerisindeki yakaladığı esprileri çizgiye döktü. Çeşitli yıllarda Tabib Odası ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde, bazı özel hastanelerde karikatürleri sergilendi. Karikatür çizme merakı yanında cerrahi dernekler için çizdiği amblemler dernekler tarafından halen kullanılmaktadır. 2013 yılında birinci karikatür kitabı ‘ 84′, 2017 yılında’ Ameliyat Arası’ kitabı, 2020 yılında ‘Ameliyat Arası Covid19’ isimli kitapları yayınlandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeliğinden 2019 yılında emekli oldu. Çeşitli meslek derneklerinin kuruculuğunu ve başkanlığını yapmıştır. Aynı zamanda 2004 yılından beri Türkiye Kanserle Savaş Vakfı Başkanlığı’nı yürütmektedir.