42. Accademia Bugia, Uluslararası Karikatür Yarışması, İtalya

Accademia della Bugia-Pro Loco Alta valle del Reno, viadellachiesa, 27- 51100 Le Piastre PT, Italy

İtalyan Lies Şampiyonası 1966 yılında düzenlendi. Bu yarışmanın ortaya çıkışında rol oynayan sebepler İtalya Apenin dağlarındaki Pistoia üzerine kurulu, son yüzyılda insanların şömine başında oturup gerçek ve kurguyu bir araya getiren masallar anlattıkları, küçük köyümüzün geleneklerinde bulunabilir. İtalya Lie Akademisi, 39. İtalyan Lie Şampiyonası münasebetiyle, Lie’ a adanan grafik yarışmasını ilan etmektedir.

Genel Kurallar
Bu yılın konusu: “Hava ve iklim değişikliği”.

1. Yarışma tek bölümden oluşmaktadır.

2. Teknik serbesttir.

Karikatür teslimi için son teslim tarihi 12 Temmuz 2018’dir.

Her bir katılımcı en fazla 4 karikatür gönderebilir.

3. Aşağıdaki giriş formunun her alanı doldurulmalıdır ve yarışmada yer alacak eserin sunumuyla birlikte gönderilmelidir.

4.  Eserlerin gönderileceği adres:

AccademiadellaBugia-Pro Loco Alta valle del Reno, via della chiesa, 27- 51100 Le Piastre PT, Italy.

Bunun dışında kullanılacak olan elektronik mail adresi: accademiabugia@gmail.com

5. Çizgi romanlar kendi dilinizde yazılabilir, ancak size metinsiz sadece çizimli karikatürleri tavsiye ediyoruz.

6. İtalyan Lie Akademisi ilk üçü şu şekilde ödüllendirecektir:

1. “Altın Bugiardino”

2. “Gümüş Bugiardino”

3. “Bronz Bugiardino” Bugiardino şampiyonluğun simgesi ve köyün uzun burunlu çan kulesidir. Tıpkı Pinokyo’ nun burnu gibi. “Uluslar arası Bugiardino” ile ödüllendirilecektir.

7. Bütün kazanan karikatürler İtalyan Lies Şampiyonasının internet sayfasında (www.labugia.it) yayınlanacaktır.

8. Eser sahipleri telif haklarıyla ilgili her türlü ödemeden feragat etmektedirler.

9. Ödüller, Le Piastre’de, 4-5 Ağustos 2018’de gerçekleşecek olan 39. İtalyan Lies Şampiyonasında gönderilecektir.

10.Eserler İtalyan Karikatürist Marco Fusi’ nin başkanlığını yaptığı jüri tarafından değerlendirilecektir.