HABERLER

2018 Uluslararası En İyi Mizah Sanatçısı Ödülü Sonuçları

 

Çin’in Başkenti Pekin’de Red Man Sanat Merkezi’nce düzenlenen “2018 Uluslararası En İyi Mizah Sanatçısı Ödülü’ (International Best Humor Artist Award 2018 Beijing, China) sonuçları açıklandı..Türkiye’den Erdoğan BAŞOL ve Oğuz GÜREL bu ödülü kazanan çizerler oldu.

11 çizerin kazandığı ve 13 çizerin seçilenler arasında yer aldığı toplam 24 kişilik listede bu yıl Erdoğan BAŞOL ile Oğuz GÜREL “2018 Uluslararası En İyi Mizah Sanatçısı Ödülü’nü kazandılar. Söz konusu ödülü kazanan diğer çizerler şunlar; Aleksandr SERGEEV (Rusya), Mihai Victor EUGEN (Romanya), Seyran CAFERLI (Azerbaycan), Guo YE (Çin), Li KUN (Çin), Liang Jun QI (Çin), Liu QIANG (Çin), Liu JIA HUI (Çin) ve Sun CHEN (Çin)..

Red Man Sanat Merkezi’nin FECO Çin ile birlikte düzenlediği ‘2018 Uluslararası En İyi Mizah Sanatçısı Ödülü’ için son eser girişleri 30 Kasım 2018’de elektronik posta ile yapılmıştı. Yarışma her yıl İllüstratör, Karikatürcü, Çizgi romancı, Portre Karikatürcüsü, Grafiker ve Ressam dahil olmak üzere farklı sanat dallarından çizerlere ödül veriyor. 

Kazananlar

Aleksandr SERGEEV, (Rusya)

Erdoğan BASOL, (Türkiye)

Mihai Victor EUGEN, (Romanya)

Oğuz GÜREL (Türkiye)

Seyran CAFERLI, (Azerbaycan)

Guo YE, (Çin)

Li KUN, (Çin)

Liang Jun QI, (Çin) 

Liu QIANG, (Çin)

Liu JIA HUI, (Çin) 

Sun CHEN, (Çin)

Seçilenler

Heino PARTANEN, (Finlandiya)

Makhmud ESHONKULOV, (Özbekistan)

Qasim QAPALAN, (Irak)

Youcef AIMEUR, (Cezayir)

Ayat NADERI, (İran)

Fu Yi WEI, (Çin)

Hu WEN, (Çin)

Liu Xi HUA, (Çin)

Ma Heng CHAO, (Çin)

Qi Jing YAN, (Çin)

Qiu Yu QIANG, (Çin)

Shen Hong LI, (Çin)

Wang Xiao RUI, (Çin)

 

Yarışma Kuralları >>
Websayfası >>
Kaynak >>