43. Nasreddin Hoca Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi – İzmir

43. Nasreddin Hoca Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi 4 Nisan 2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisinde açıldı.

Dünyanın en prestijli karikatür yarışmalarından birisi olarak kabul gören ve Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca  Karikatür Yarışması 50 yıldan bu yana düzenleniyor. İlki 1974 yılında yapılan yarışma, 1980-1988 yılları arasında 12 Eylül darbe yönetiminin dernek faaliyetlerini durdurması sebebiyle verdiği aradan sonra düzenli olarak devam etti ve 2023 yılında 43.sü düzenlendi. Polonyalı çizer Grzegorz Szumowski’nin çalışmasının büyük ödüle değer görüldüğü yarışmaya 65 ülkeden 680 çizer 2.450 karikatür ile katıldı. Her yıl olduğu gibi albümü de basılan ve eseri albümde yer alan çizerlere ulaştırılan yarışmaya katılan eserlerden derlenen 44 karikatürden oluşan sergi 30 Nisan 2024 tarihine kadar izlenebilecek. Açılışta İzmirli çizerlerden  Ayten Köse, Birol Çün, Cem Koç, Cihan Demirci, Ercan Baysal, Ergun Akleman, Hasan Efe, Kemal Buluş, Mehmet Aslan, Murteza Albayrak ve Oğuz Dicle de hazır bulundular.