7. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması 2020, Türkiye

Şartname

1. Yarışma konusu: “DEĞİŞİM ÖZÜNDE”“Bilmek yetmez, düşünmek gerekir. Hayat ileriye bakarak yaşanır, geriye bakarak anlaşılır” diyor, 19. yüzyılda yaşayan Danimarkalı Filozof Sören Kierkegaard.

Gelecek; ilerici fikirler, devrim yaratan keşifler, icatlar ile kuruluyor. Bilimsel bilginin sahipleri bunu hayata uygulayıp teknolojiyle güçlendiriyor. Diğer yandan tüm bu ilerlemelere rağmen, dünyanın büyük çoğunluğunda açlık, susuzluk, bilgisizlik, yoksulluğun önlenememiş olduğunu görüyoruz. Ortaya konulan siyasal düzenler insanlık için yeterli olmuyor.

Bu tabloya baktığımızda yaşamın akışında ‘insan’ unutuldu mu?
İnsanın anlaşılması, mutluluğu için neleri hatırlamalıyız?
İnsanın özünü ortaya koyma yolculuğunu sürdürmek için neleri gözden geçirmeliyiz?
Yeni üretim ve tüketim dünyası ile uyum sağlayabilecek bir toplumsal yapı kurmak mümkün mü?
Hayatın tekdüzeliğinde kaybolmadan yaratıcı yönümüzü bulmak için neler gerekiyor?
Bu içerik doğrultusunda yarışmamızı “Değişim Özünde” konusu ile düzenliyoruz.

2. Yarışmaya son başvuru tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba

3. Yarışma uluslararası kapsamda olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.

4. Katılım: En fazla üç karikatür, e-posta ile 300 dpi jpg formatında bursa@kalder.org adresine gönderilecektir.

5. Gönderilen karikatürler yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Çalıntı ve benzerlik tespiti için gönderilen karikatürler www.facebook.com/kalder.bursa sosyal medya hesabında 20.01.2020 – 31.01.2020 tarihleri arasında yayınlanacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.

6. Yarışmaya gönderilen karikatürler KalDer’in organizasyonlarında (afiş, kitap, albüm, kartpostal, broşür, davetiye, sergi vb) basılıp kullanılabilecek, internet ortamında yayınlanabilecektir. Eserlerden birisi 17-18 Nisan 2020 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan 18. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun ana görseli olarak kullanılabilecektir. Bunun dışında tüm yayın hakları eser sahibine aittir. Yarışmaya eser gönderen sanatçı bu şartları kabul etmiş sayılır.

7. Ödüller:
– Birincilik Ödülü 3.500 TL ve plaket
– İkincilik Ödülü 2.000 TL ve plaket
– Üçüncülük Ödülü 1.000 TL ve plaket
– Üç adet mansiyon plaketi
– Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü (plaket).

Açıklama: Ödül kazanan sanatçılara para ödülü ve plaketleri 2020 Mart ayı içerisinde gönderilecektir. Yurtdışındaki sanatçıların ödemeleri, bankadan ödemenin yapıldığı güne ait döviz kuru dikkate alınarak Dolar üzerinden yapılacaktır.

8. Sonuçlar 7 Şubat 2020 Cuma günü www.facebook.com/kalder.bursa sosyal medya hesabından açıklanacaktır.

Jüri Üyeleri;

Gönderme Tarihi:

İletişim bilgileri:

Tel: 0224 241 60 10
KalDer Bursa Şubesi (Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi)
Kaynak: kalder-bursa.