KMSPico 2024 Download | For Windows 11, 10, 8 & Office

Musa Gümüş

1963 yılında Gaziantep’te doğdu.

.1986 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesini bitirdi.

.İlk karikatürü 1980 yılında GIRGIR’da yayınlandı.

.1989-1994 yılları arasında HIBIR mizah dergisinde karikatürist olarak çalıştı.BANDO dergisinde çocuklara yönelik çizgi öyküler çizdi.NOKTA dergisinde illüstrasyonları yayınlandı.

.1994-1998 yılları arasında HBR MAYMUN mizah dergisinin kadrosunda yer aldı.

.1997 yılında AB Parlamentosu tarafından Strasbourgh’da açılan “Neighbours-Komşular”konulu karikatür sergisinde eserleri yer aldı.

.1998-1999 yıllarında Cumhuriyet Gazetesi’nin DİNOZOR mizah dergisini bir grup arkadaşıyla yayın hayatına geçirerek “Babalar ve Oğulları””Kinci Cumhuriyetçiler”gibi köşeler ve kapak karikatürleri çizdi.

.Aynı yıllarda Sistem Yayıncılık’ta çalışarak birçok kitaba karikatür ve illüstrasyonlar çizdi.Genç Radyo’da 1 yıl süre ile güncel-siyasal olayları mizahi bir dille anlatan “Komik Haber Bülteni”için yazılar yazdı.

.2001-2019 yılları arasında  İstanbul Özel Mef Okulları’nda karikatür-illüstrasyon öğretmeni olarak görev yaptı ve bu okuldan emekli oldu.

.Eserleri 29 ayrı ülkede yarışma sergi ve kataloglarında yer aldı ve müzelere kabul edildi.

.Birçok Ulusal ve Uluslararası yarışmada jüri üyeliklerinde bulundu.

.Bugüne kadar Ulusal ve Uluslararası yarışmalardan toplam 243 ödül kazandı.

.2008 yılında bir karikatürü Portekiz’in Porto Şehrinde anıt haline getirilerek Özgürlük Meydanı’na dikildi.

.2008 yılında Ankara Karikatür Vakfı Galerisinde ilk kişisel karikatür sergisi açıldı.

.2014 yılında MEF Okulları Sergi Fuayesinde”Ödüllü” Karikatürlerini sergiledi.

.2014 yılında İBB Karikatür ve Mizah Merkezinde 4.kişisel sergisi açıldı.

.2015 yılında Eskişehir Karikatür Müzesinde 5.kişisel sergisi açıldı.

.2015 yılında İtalya’nın Tolentino şehrinde 6.kişisel sergisi açıldı.

.2016 yılında Belçika’nın Kruishoutem Kentinde bulunan European Cartoon Center’da 7.kişisel sergisi açıldı.

8.kişsel sergisi önümüzdeki aylarda Slovakya’da açılacaktır.

Çalışmalarını halen İstanbul Ataşehir’de bulunan Musa Gümüş Karikatür Atölyesi’nde sürdürmekte ve genç çizerlere eğitim vermektedir.

Karikatürcüler Derneği üyesidir.

Evlidir ve delikanlı bir oğlu vardır.