Üyelerimize Duyuru

CORONA- AÇIKLAMA

Çin’den başlayarak tüm dünyaya yayılan Covid -19 virüsü can almaya devam etmektedir. Bu hastalığın Mart ayı başından itibaren ülkemizde de belirtileri görülmüş ve Mart ayının 11. günün de ilk ölümlü vaka yaşanmıştır.

Her şeye rağmen bu sıkıntılı günlerde derneğimiz, her yıl olduğu gibi kurucu üyemiz Turhan Selçuk’un 10. yıl anma törenini, 14-15 Mart günlerinde Hacıbektaş’ ta mezarı başında gerçekleştirmiştir.

Hastalığın yayılma sürecine girmesiyle bazı önlemler uygulamaya konmuş ve ‘’Evde kal’’ kampanyası kapsamında 65­ yaş ve üstü için sokağa çıkma yasağı  başlatılmıştır. Bu uygulama süresince üyelerimizin açıklanan önlemlere kendi kişisel tetbirlerini alarak azami özeni göstermesini rica ediyoruz.. Sokağa çıkmaya mecbur kalınması halinde ise uzmanlarca maske kullanılması, sosyal mesafeyi korumaları ve kalabalık ortamlara girilmemesi istenmektedir.

Derneğimizin etkinlikleri de bu süreçte yapılamamaktadır. Ayrıca Nisan ayında yapılacak olan genel kurulumuz ile Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nın 40. Yılı kutlama etkinliğimiz de belirsiz bir süre ertelenmiştir. Bu tarihler daha sonra normal yaşama geçilmesi ile birlikte üyelerimize duyurulacaktır.

Coronavirüs’ün belirtileri ve yapılması gerekenler;

Bu hastalığın en önemli belirtilerinin ateş ve kuru öksürük olduğu artık herkesin malumudur. Bu belirtilerin baş göstermesi durumunda ALO 184’ ü arayarak danışabilirler ve hastaneye ne zaman başvurmaları gerektiği konusunda bilgi alabilirler.

Evde istirahat eden ve tedavi olanların birkaç gün içinde ateşinin düşmemesi veya nefes almada güçlük başlaması durumunda ‘’ maske takarak ‘’ hemen hastanelere başvurması veya 112’yi arayarak ambulans isteğinde bulunmaları gerekmektedir..

Tüm üyelerimize ‘’ evde kalın, sağlıklı kalın ‘’ diyoruz..