Yaşar Kemal Portre Karikatür Sergisi

Çukurova, Toroslar ve Türkiye’nin her tondan rengini kelimeler ikliminde evrenselleştiren; büyük usta, büyük yazar Yaşar Kemal Potre Karikatür Sergisi

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 6 Kasım 2018 tarihinde açılmıştır.

Karikatürcüler Derneği tarafından yayınlanacak  olan Yaşar Kemal Portre Karikatür Albümüne gönderilen ulusal ve uluslararası karikatür sanatçılarının çalışmalarından oluşan portre karikatürler, Yaşar Kemal’in hemşehrileri olan Adanalılara sunulmuştur.

Büyük bir ilgi gören sergi 7 Kasım 2018 tarihinde Yaşar Kemal’in doğum yeri Osmaniye‘de sergilenmiştir.

Yaşar Kemal Portre Karikatürleri Sergisi Mersin, Tarsus, Hatay, Antalya illerinde de Yaşar Kemal dostlarına sunulacaktır.

Ulusal  ve uluslararası karikatür sanatçılarının gönderecekleri  çalışmalardan oluşacak olan Yaşar Kemal Portre Karikatür Albümü Karikatürcüler Derneği tarafından daha önce yayınlanan ve yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gören Nazım Hikmet Portre Karikatür Albümü niteliğinde olacaktır.