41. ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA KARİKATÜR YARIŞMASI 2021

KATILIM KOŞULLARI

Yarışmanın konusu serbesttir.

Karikatürler mutlaka orijinal çizim olmalıdır.

Yarışmaya gönderilecek karikatürler 2021 yılında çizilmiş olmalıdır.

Yarışma bütün dünya karikatürcülerine açıktır.

Daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

Yarışmaya üç karikatür ile katılabilinir.

Gönderilecek karikatürlerin boyutları A4 veya A3 boyutunda olmalıdır.

Katılanlar eserlerinin arkasına adını, soyadını, adresini, telefon numarasını, ülkesini yazmalıdır. Sanatçılar kısa özgeçmişlerini karikatürlerine eklemelidir.

Karikatürler en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar verilen adrese ulaşmış olmalıdır.

Sonuçlar 9 Kasım 2021 günü açıklanacaktır.

Yarışmaya katılan tüm karikatürler Karikatürcüler Derneği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Karikatür ve Mizah Merkezi’nde saklanacaktır.

Yarışma karikatürleri bir albümde toplanacak, albüme girecek eserler ve sergilenmeye değer görülenler jüri tarafından seçilecektir.

Eserleri sergilenenlere ve albümde yayınlananlara yarışma albümü gönderilecektir. Yarışmaya katılanlar bütün koşulları kabul etmiş sayılırlar.

Yarışmaya katılan kişi gönderdiği her bir eserin fikri haklarını Karikatürcüler Derneği’ne devretmiş sayılacağını kabul eder. Buna göre Karikatürcüler Derneği sayılanlar dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere çoğaltma, yayma ve işleme hakları dahil tüm fikri haklara sahip olacaktır. Bu hakları üçüncü kişiler aracılığı ile de kullanabilir.

ÖDÜLLER

Büyük Ödül: 5000 $

Başarı Ödülleri (5) : 1000 $

Özel Ödüller: Çeşitli kuruluşların, dernek, gazete, sanat dergileri, sendika, ajans ve kişilerin koyacakları özel ödüller.

KATILIM ADRESİ:  41. ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA KARİKATÜR YARIŞMASI

KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ, ANKARA TEMSİLCİLİĞİ

Meşrutiyet Cad. Konur Sk. No: 31/4 Kat: 2 Kızılay 06420 ÇANKAYA – ANKARA / TÜRKİYE

www.karikaturculerdernegi.com