“Savunmanın yılmaz savaşçısı Turgut Kazan” Karikatür Sergisi

Açılışa eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda siyasetçi ve hukukçu katıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Karikatürcüler Derneği ile birlikte Türkiye’nin önde gelen
hukukçularından, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan’ın onuruna düzenlediği karikatür sergisi açıldı.
23 sanatçının Turgut Kazan çizimlerinin yer aldığı sergi, kıdemli hukukçunun doğum gününde Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde açıldı.
Serginin açılışını 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yaptı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Turgut Kazan ile şubemizin tanışması verdiğimiz kent mücadelesinde Turgut Kazan’ın bizi savunmasıyla başladı. Turgut Kazan deyince ulaşılmaz bir insan olarak görüyorduk. Davalarımızı üstlenince gördük ki Turgut Hocamız ayaklı tarih gibi söylediği her bir sözün çok büyük bir anlamı var. Attığı her kahkahanın çok dolu dolu olduğunu biliyoruz. Karikatürcüler Derneği ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi işbirliğiyle, Turgut Kazan’ın meslekte 60. Yılı için hem de doğum gününü kutluyoruz.”

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, adalet kavramının kutsal olduğunu, adaletin herkese her an lazım olabileceğini söyleyerek, meslek hayatının 60. Yılında değerli Turgut Kazan’a gelen yıllarda sağlık ve mutluluk diledi.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Karayalçın, YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, TMMOB eski Başkanı Yavuz Önen gibi isimler katıldı.
Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ile Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da konukları ağırladı.

Sergide, Ahmet Öztürklevent, Akdağ Saydut, Ali Şur, Aşkın Ayrancıoğlu, Aziz Yavuzdoğan, Birol Çün, Cemalettin Güzeloğlu, Cumhur Gazioğlu, Ekrem Borazan, Hakan Eken, İbrahim Tuncay, İlker Ekici, Kemal Buluş, Kürşat Coşgun, Kürşat Zaman, Mehmet Ali Güneş, Mehmet Zeber, Murat Sayın, Murat Özmenek, Oğuz Gürel, Şevket Yalaz, Burak Ergin, ve Zafer Temoçin’in karikatürleri yer alıyor.

Şevket Yalaz

Oğuz Gürel