”Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması” Ödülleri Bulgaristan’da sergilendi.

Karikatürcüler Derneği’nce düzenlenen ‘Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması”ndaki 42  büyük ödül  27 Mart / 30 Mart 2023 tarihlerinde Bulgaristan’da Kazanlık Şehrinde Çudomir Edebiyat ve Sanat Müzesi’nde  sergilenmiştir.
Sergi açılışında  Karikatürcüler Deneği’ni temsilen Metin Peker, İbrahim Tuncay ve Kadir Doğruer, Bulgaristan’dan ise Valeri Alexanrov (Bulgar Karikatürcüler Derneği Başkanı), Lubomir Mihailov, Nikolay Slavov  Fitkov, Tsocho Peev, Maya Tcholakova ve İrien Trendafilov bulunmuşlardır.
Sergide ”Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması”nda Büyük ödülü kazanan 42 karikatür, Bulgar karikatür ve mizah sevenlere sunulmuştur.
Serginin açılış konuşmasını Bulgar Karikatürcüler Derneği Başkanı Valeri Alexanrov, yaparken Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ‘de ”Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması” ile ilgili bilgi sunmuştur.
Pandemi nedeni ile  gönderilemeyen  yarışma sertifikaları ve  40, 41 ve 42. yarışma albümleri törendeki katılımcı tüm Bulgar sanatçılara teslim edilmiştir.
Bulgar Karikatürcüler Derneği ile yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda  Edirne ve Kırklareli’nde sergiler açılmasında anlaşmaya varılmıştır.
29 Mart 2023 tarihinde Bulgaristan ve Dünya’nın önemli karikatür -mizah müzesi olan Gabrova Müzesi ziyaret edilmiş ve müze yetkileri ile görüşülerek müzeye 40. ,41. ve 42. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür, Nazım Hikmet Portre Karikatür ve Yaşar Kemal Portre Karikatür albümleri hediye edilmiştir.

Soldan sağa; Ilian Savkov, Metin Peker, Mensure Hanım (Tercüman), Kadir Doğruer ve  Valeri Alexanrov

Soldan sağa; Maya Tcholakova, Tsocho Peev, Nikolay Slavov Fitkov, Valeri Alexanrov,
Metin Peker, Lubomir Mihailov  ve Kadir Doğruer.

Gavroba Mizah ve Karikatür Müzesi