OUR
CARTOONISTS

Altan Özeskici

1966 yılında Çorum’da doğdu.

1986-Çorum, 1989-Ankara, 1997-Çorum ve 2008-Çorum olmak üzere toplam 4 kişisel sergi açtı.

1988-1990 yılları arasında T.H.K.’nun yayın organı “Uçantürk” dergisinde çizgi roman ve karikatür çizdi.

1991 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi, Grafik Ana sanat dalından; 2009 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Resim-İş Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı’ndan mezun oldu.

1993-2000 yılları arasında Karikatürcüler Derneği Ankara Temsilciliği yayın organı “Karikatür” Dergisi’nde bant karikatür; 2000-2001 yılları arasında “Homur” Mizah Dergisi’nde karikatür ve 2004 yılında “Birgün” Gazetesi’nde düzenli olarak bant karikatür çizdi.

2001 yılında görev yaptığı İlköğretim Okulu’nda Tebeşir Karikatür Grubu’nu kurdu ve 2002 yılında öğrencileri ile birlikte bu grubun karikatür dergisi “Tebeşir” i çıkartmaya başladı. Bu çalışmalarından dolayı, 2005 yılında kısa adı GÖRSED olan Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği tarafından “Yılın Sanat Eğitimcisi” ödülünü aldı. Uzun süredir Çorum Haber Gazetesi “Yazılıkaya” Kültür-Sanat Dergisi’nde yayın kurulunda görev aldı. Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği, Karikatürcüler Derneği ve Hatti Fotoğraf Topluluğu üyesidir.

2012 yılında Karikatürcüler Derneği yönetim kurulu tarafından, Karikatürcüler Derneği Çorum Temsilciliğine getirildi.

Halen Belçika’da yayınlanan “Binfikir” Gazetesi’nde ve Maydanoz Mizah Dergisi’nde düzenli olarak karikatür çizmekte ve Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev  yapmaktadır.