KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Sönmez Yanardağ

1964 yılında Ankara’da doğdu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü mezunudur.

İlk karikatürü 1982  yılında GIRGIR Dergisi’nde Sonrasında ÇARŞAF, HIBIR, LEMAN Mizah  Dergilerinde yayımlandı.

Katıldığı Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda çeşitli ödüller aldı.

1985 yılında  Üniversite Gençliğinin Sorunlarını konu alan “YÖKNAME” adlı karikatür Sergisi Cumhuriyet Kitap Kulübü tarafından kitap haline getirildi.

İlk yurtdışı sergisini 1995 yılında Türk Öğrenci Derneği’nin davetlisi olarak  “Karadeniz Babanızın Çöplüğü Değil !”  adıyla  Almanya’da Köln Üniversitesi’nde açtı.

1997_2001  yılları arasında  UNDP – GEF desteğindeki “The Black Sea Environmental Education’s Project  _ Karadeniz Çevre Eğitim Projesi’ne” Türkiye  adına  katıldı.

İngiltere plymouth üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve  Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden Eğitimcilerin katıldığı Proje kapsamında 1997 yılında  Mangalia/Romanya’da “Human and Nature”, 2001 yılında  Alusha-Kırım/Ukrayna’da  “Sorry Poseidon!” karikatür sergileri,

2009-2011  yılları arası  Leicester (İNGİLTERE), Kubrat (BULGARİSTAN), Gulbena(LETONYA), Partinico(İTALYA), Sibiu (ROMANYA) ‘da  “Clean Rivrs For The Clean Seas_Temiz Denizler İçin Temiz Nehirler!” konulu karikatür sergileri açtı.

2018 Yılında  Coğrafya Öğretmenliği görevinden emekli olan, Yanardağ   yurtiçi ve yurtdışı  karikatür sergilerine katılarak, Sanat çalışmalarına devam etmektedir.