KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Mustafa Yıldız

1959 yılında Manisa’da dünyaya geldi. 70’li yılların başında İzmir’de yaşamaya başladı. Çok küçük yaşlarda başlayan karikatür çizme sevdası, daha sonra tutkuya dönüştü. İlk karikatürü 1976 yılında Akbaba ve Fırt Dergisinde yayınlandı. Ayni yıl Ege Ekspres Gazetesinde başlayan gazete çizerliği halen birçok gazete ve dergide devam ediyor. Bugüne kadar yüzlerce değişik gazete, dergi, kitap ve kataloglarda karikatürleri yayınlandı. 3 kişisel karikatür albümü bulunuyor.

Sahibi ve genel yayın yönetmenliğini yaptığı Maydanoz Mizah Dergisini çıkardı. Konak Belediyesi Neşeli Mizah Dergisinin yayın koordinatörü ve Gülen Karabağlar Mizah Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Halen Bayraklı Mizah Dergisi genel koordinatör ve mizah yönetmenliğini yapıyor.

Karikatürcüler Derneği ve Mizah Üretenler Derneği üyesidir. İzmir Karikatürcüler Platformu dönem sözcülüğünü ve Homur Mizah ve Karikatür Grubu İzmir Temsilciliğini yapıyor.

Kişisel ve karma sergiler açan Yıldız, bunları ülkenin dört bir yanına taşıdı. Karikatür ve mizah festivalleri düzenledi. Karikatür yarışmaları organize edip, jürilerde yer aldı. Okul ve belediyelerin karikatür atölyelerinde ders veriyor.

Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 49 ödül sahibi olan Yıldız, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Musa Anter, Bergama Belediyesi Şakir Süter Gazetecilik yarışmalarında 3’er kez ödüllendirildi. Anadolu Karikatürcüler Derneği tarafından 2013 yılında “Karikatür Hizmet” ödülüne layık bulundu.

İletişim: E- posta: mistikyildiz@hotmail.com  Telefon: 0534- 7020747