KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Ali Kamil Uzun

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans ve İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans mezunu.

Deloitte Türkiye’de Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. Aile Şirketleri Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Bu alanda kariyerini bağımsız olarak sürdürmektedir. Marmara, Galatasaray, İstanbul, Anadolu, Bahçeşehir ve Yeditepe Üniversitelerinde “İç Denetim”, Okan ve Bahçeşehir üniversitelerinde “Gelecek Bilgisi” seminer dersleri ile öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün kurucusu olup Türkiye’de iç denetim ile ilgili mesleki örgütlenmenin sağlanması, Uluslararası İç Denetim Standartlarının Türkiye’de uygulanması ve yaygınlık kazanması, uluslararası sertifikalı iç denetim programı ve sınavının başlatılmasına öncülük etti. Aynı zamanda ECIIA (Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı.

CPA, CFE, CRMA, CAC mesleki sertifikalarına sahip olan Uzun, ‘Kurumsal Yönetim, Denetim Komitesi, Risk Yönetimi, İç Denetim ve Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması’ üzerine çok sayıda yazı ve makaleleri, eğitim ve seminer çalışmaları bulunuyor.

Uzun, Dünya Gazetesi ve İ.Ü. İşletme Fakültesi tarafından “2007 Yılın İşletmecisi” seçildi. 2012 yılında Rotary Meslek Hizmet Ödülü, 2013 yılında TİDE Farkındalık Ödülü, 2018 yılında Turcomoney Dergisi özel ödülünü aldı. 2021 yılında İstanbul Çevre Konseyi tarafından çevre, doğa ve tarihin korunması konularında çalışmalarından dolayı ödüllendirilmiştir.

Karikatüre ilgisi çok küçük yaşlarda başlayan Uzun, yurt içi ve yurt dışında pek çok sergiye katıldı ve ödüller aldı. İlk karikatürü 1976 yılında yayınlanan Uzun’un yurt içi ve yurt dışında pek çok sergiye katıldı, ödüller kazandı.

Uzun’un katıldığı sergiler:

·         1981 Kanada Montreal’de ve İtalya Conegliano’da sergi

·         1982 ODAK Genç Karikatürcüler Grubu’nu kurdu

·         1982 İstanbul Yonca Sanat Galerisi’nde sergi

·         1982 Yugoslavya Skopje’de sergi

·         1983 İstanbul Bebek Akbank Sanat Galerisi’nde sergi

·         1983 İtalya Ancona’da sergi

·         1983 Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergi

·         1983 Kültür Varlıklarımız ve Müzelerimizin Önemi konulu yarışmada ödül kazandı

·         1983 İtalya Tolento ile Belçika Kruishoutem’de sergi

·         1983 Trabzon’da karma sergi

·         1983 Kanada Montreal ile Japonya Tokyo’da sergi

·         1984 Samsun 19 Mayıs Kültür-Sanat-Kitap Fuarı’nda sergi

·         1986 Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergi

·         1986 İstanbul Yonca Sanat Galerisi’nde sergi

·         1987 Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergi

·         1987 ‘Barış ve Sağlık’ konulu yarışmada “Türk Tabipler Birliği” Ödülü’nü aldı

·         1987 Ankara’da karma sergi

·         1987 Kocaeli, Denizli, Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerilerinde sergi

·         1987 İzmir Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergi

·         1987 Kanada Montreal ile Küba Havana’da sergi

·         1987 Edirne Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergi

·         1988 Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde sergi

·         1988 Kanada Montreal sergi

·         1989 İstanbul Beylerbeyi Akbank Sanat Galerisi’nde sergi

·         1989 Cumhuriyet Dönemi Türk Karikatürü Karma sergi

·         1990 İstanbul Kadıköy Belediyesi Merkez Sanat Galerisi’nde sergi

·         1992 Karizma Sanat Galerisi’nde sergi

·         1993 Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergi

·         1996 İstanbul, “Rotary Vakfı İşitme Engelli Çocuklar Ortaokulu” yararına sergi

·         2004 İstanbul sergi

·         2008 İstanbul sergi

·         2018 Eskişehir Anadolu Üniversitesi sergi

·         2018 İstanbul sergi

·         2019 Üç eseri Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi Koleksiyonunda

·         2020 Dijital sergi

Çeşitli yayın organlarında karikatürleri yayınlandı, yayınlanıyor.