Ayşe Işın

1977 yılında Adana’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Adana’da yaptım.

2000’li yıllarda karikatür yarışmalarına katılmaya başladım. Ulusal karikatür yarışmalarından ödüller kazandım. İlk ödülümü 2002 yılında “Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası” nın düzenlemiş olduğu “İstanbul Yeraltı ve yerüstü” konulu karikatür yarışmasında “Türkiye Yazarlar Sendikası Onur Ödülü” kazandım. Bunu takiben 2003 yılında da İstanbul ilçesi “Esenyurt Belediyesi”nin düzenlediği “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” için “Her Yönüyle Kadın”konulu karikatür yarışmasında “Mansiyon Ödülü” kazandım. Daha sonraki yıllarda “Burdur Valiliği’nin düzenlediği “Eski eser – Müze ve İnsan İlişkileri” konulu karikatür yarışmasında “Özel Ödül” kazandım.  Diğer kazandığım ödüllerim ise şunlardır;  “İzmir Menemen Deri  Serbest Bölgesi”nin düzelediği “Deri giyim” ve sonraki yılda da “Ayakkabı”konulu karikatür yarışmalarında 2 kez Mansiyon Ödülü. “Akşehir Belediyesi” nin düzenlediği “Nasreddin Hoca” bant karikatür yarışmasında yine Mansiyon Ödülü. Türk Karikatür Sanatının Büyük Ustalarından “Nehar Tüblek” adına Beşiktaş Belediyesinin her yıl düzenlemiş olduğu karikatür yarışmasından 2 kez “Nehar Tüblek Ailesi” adına Özel Ödülü.