Beytullah Heper

1927 yılında Eskişehir’de doğdu. 1947 yılında karikatür çizmeye başladı. Eskişehir yerel basınında Sakarya, İstikbal, Her Sabah, Saksağan, Çimdik gazete ve dergilerinde, ulusal basında Resimli Hikayeler, Hayat, Dolmuş, Tef, Akbaba, 20. Asır, Hafta, Yelpaze, Kırkbirbuçuk dergilerinde karikatürleri yayınlandı. Günlük Spor gazetesinde “Maraton Raşit” adlı bant karikatür tipini yarattı ve uzun süre yayınladı. Eskişehir Ticaret Odası gazetesinde 1947den beri ticari konulu karikatürler çizdi. Halen İki Eylül gazetesinde günlük karikatürler çizmektedir. İlk kişisel sergisini 1961 yılımda Eskişehir’de açtı. Bir çok ulusal ve uluslararası karma sergiye katıldı. Ödüllerinden seçmeler: İtalya’da “Venedik” konulu yarışmada Özel Ödül (1975), Altın Boynuz Haliç Uluslar arası Karikatür Yarışmasında Bronz Boynuz Ödülü (1983), Milliyet Sanat Dergisi Abdi İpekçi Yarışmasında Mansiyon Ödülü (1984) . 2003 yılında Eskişehir Sanat Derneği tarafından “Onur Ödülü” ne değer bulundu.