KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

İbrahim Atabey

2 Şubat 1974’te Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kobaklar köyünde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu Gördes ilçesinde yaptı. 1997’de Açık Öğretim Lisesi’nde okudu. Karikatür çizmeye doğduğu köyde başladı. İş için geldiği Manisa’da daha önce görüştüğü Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği ile diyaloğa geçerek aktif olarak karikatür ile ilgili yarışma, sergi ve atölye çalışmalarını gerçekleştirdi. 2001 Yılında Toplum Kültür ve Teknoloji Yarışmasında ödül Kazandı. Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde kültür ve sanat merkezi yöneticiliği yaptı.  “Suyun Hikayesi”, “17 İlçesiyle Manisa”, “Bergama’yı Tanıyalım”, “Ayşegül Geri Kazanım Öğreniyor”, “Kuşadası’nı Tanıyalım”, “Yunuscan”, “Babamın İşi”, “Yanık Ülke Kula” gibi kitapların yazar ve çizerliğini yaptı. Görme, bedensel, zihinsel engelli çocuklara karikatür atölyesi çalışmaları; yetişkin ve çocuk kursiyerlere karikatür Atölyesi çalışmaları düzenledi. Ayrıca yerel televizyonda “Karikatür Atölyesi” programının yapım ve yönetmenliğini yaptı. Karakalem ve renkli portre çalışmaları yapmaktadır. Manisa’da; Manisa Belediyesi ve Manisa Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen “Manisa ve Mesir”, “Manisa Tarzanı”, Felaketten Önce Son Çıkış”, “Yarınlarımız Çocuklarımız” konulu yarışmaların organizasyon ve jüri üyeliklerinde görev aldı. 2021 yılında düzenlenen İnsanlığın son Adası Türkiye; “göçmenlik,mültecilik ve sığınmacılık” konulu Karikatür Yarışması Jüri Üyeliği yaptı. Manisa’lı çizerleri toparlayıp “45’lik Manisa Karikatür Sergisi”ni hazırlayıp, çeşitli il ve ilçelerde sergiledi. Karikatürcüler Derneği’nin desteklediği sergileri Manisa ve ilçelerinde sergiledi. Evli ve 2 çocuk babası olup halen Manisa’da yaşamaktadır.