KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Cumhur Gazioğlu

1958 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. 1982 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü bitirdi.  Ankara’da bir kamu kuruluşunda Jeoloji Mühendisi olarak çalıştı ve 2017 yılında emekli oldu.

Karikatüre 1976 yılında başladı. İlk sergisini 1979 yılında Trabzon’da gerçekleştirdi. 1985 yılında Karikatürcüler Derneği’ne üye oldu. Ankara’daki ilk sergisini 1987’de Mülkiyeliler Birliği’nde gerçekleştirdi.

1991’den beri Ankara Karikatürcüler Derneği Ankara Temsilciliği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katkıda bulundu. Karikatürcüler Derneğinin yayın organı olarak Nisan 1993 – Şubat 2007 tarihleri arasında yayını devam eden aylık mizah dergisi KARİKATÜR’ün yayın kurulunda görev aldı.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın 1992 yılında başlayan kuruluş çalışmalarına katılarak Kurucu Üye oldu. 2006 yılına kadar Vakfın Ankara Şubesi’nin Yönetim Kurulunda görev aldı.

Karikatürleri, GIRGIR (1979–1989), Kıyı SANAT, SIFIR, AVNİ dergilerinde, Karadeniz, Kuzey HABER, Adana EKSPRES, Cumhuriyet gazetelerinde, bazı kamu çalışanları sendikalarının yayın organlarında, ayrıca yurt içinde ve yurt dışında çeşitli karikatür albümlerinde yayınlandı. Çeşitli kurumlar için afiş ve kitap kapağı çalışmaları yaptı.

Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen karikatür yarışmalarına katıldı.  Bu yarışmalarda, değişik derecelerde on altı ödül kazandı. Bazı karikatür yarışmalarında da jüri üyesi olarak görev yaptı.

Karikatürcüler Derneği yayını “Nasreddin Hoca’nın Torunları” dizisinden bir adet karikatür kitabı bulunmaktadır.