KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Murat Özmenek

1990 yılında ODTÜ İnşaat Bölümü’nü bitirdi. O tarihten bu yana su yapıları, barajlar ve hidroelektrik santrallar alanında proje mühendisi olarak çalışmaktadır.

İlk karikatürü 1978’de Türkiye İşçi Partisi’nin haftalık yayın organı YÜRÜYÜŞ’ te yayımlandı. Oğuz Aral yönetimindeki GIRGIR dergisinin ‘’Çiçeği Burnundakiler’’ sayfasında göründü… 80’li yıllardan başlayarak Ankara’daki sanatsal, kültürel, politik dergilere ve  sendikal yayın organlarına çizdi.

1993-2003 yılları arasında Karikatürcüler Derneği Ankara Temsilciliği’nin aylık olarak hazırladığı mizah dergisi KARİKATÜR’ün yayın kurulunda yer aldı.

2008’de, yurt ve dünya olaylarını konu alan Haber-Karikatür albümü ‘’Zemberek’’ yayımlandı.

2015’de, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen karikatürist arkadaşı Asaf Koçak’ın anısına hazırladığı, isim babalığını Aşkın Ayrancıoğlu’nun yaptığı ‘’Yanmak ile Donmak Arasında’’ Karikatürcüler Derneği tarafından yayımlandı.

Kasım 2015’de Karikatürcüler Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Küba ziyareti sonrasında ‘’Yokluk ve Onurla Varolan Ülke, Küba’’ başlığıyla bir kitapçık hazırladı.

Halen İnşaat Mühendisleri Odası’nın dergisine ve Homur’a çizmektedir.