KARİKATÜRCÜ
LERİMİZ

Ahmet Esmer

1934 Bulgaristan Kırcaali doğumlu. 1950 yılında ana vatanı (Balıkesir’e) ailesiyle göç ettiler. Birçok işten sonra profesyonel fotoğrafçı olarak çalışmaya başladı. Mesleğinin sanatsal yönü ile de ilgilendi sergiler izledi sergiler açtı. Mizahi fotoğraflar çekti (Gülen Objektif) fotoğraf ile karikatürü birleştirerek KOLAJ türünde çalışmalar yaparak sergiler düzenledi ödüller aldı. 1985 yılı mizah fotoğrafları başarı ödülü Akşehir. 1997 yılı Devlet Demir Yolları Siyah Beyaz Fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü. 2000 yılında İstanbul Karikatürcüler Derneği ve Karikatür müzesinde bir ilk olan Mizahi Fotoğraflar Sergimi açtım.2006 yılında İstanbul Türk Olimpiyat Komitesi Karikatür yarışmasında Mansiyon ödülü kazandı.

Burdur 23. Karikatür Müzesi Mansiyon ödülü. Yine 28. Karikatür Burdur Belediyesi Özel ödülü. 29. KarikatürBurdur Mimarlar Odası Temsilciliği Özel ödülünü kazandı. 2017 yılı İstanbul Beşiktaş Belediyesinin Usta Karikatürcü Nehar Tüblek Ailesi Özel ödülüne layık görüldü. 2018 Bursa Yıldırım Belediyesi Uluslararası İNSAN OLMAK konulu karikatür yarışmasında jüri Özel ödülüne layık görüldü. Fotoğrafta Ankara Sanat Kurumu tarafından 50. Yıl Sanat Heykelciği kendine verildi. Bursa’da kurulu Anadolu Karikatürcüler Derneği Karikatüre Hizmet Onur Ödülüne layık görüldü. İstanbul Fotoğraf Müzesine çalışmaları seçildi. Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği BASAF Onur üyesidir. 40 yıl önceleri çekmiş olduğu o zamanların sinema ve tiyatro sanatçıları portre fotoğraflar arşivi çeşitli şehirlerimizde sergilenmektedir, büyük ilgi görmektedir. İstanbul’da basılan Çizgi Ustaları kitabı ile Ankara’da basılan Fotoğraf Ustaları kitaplarında sanatçımıza yer verildi. 2 çocuk 4 torun sahibi Ahmet Esmer yaşamını Balıkesir’de sürdürmektedir.

İstanbul Karikatürcüler Derneği ile Bursa’da kurulu Anadolu Karikatürcüler Derneği üyesidir.