Ertan Türkmen

Zamanının hemen hemen tüm mizah dergilerinde çalıştı. Oğuz Aral ve Tekin Aral ustaların yanında karikatüristlik, mizah yazarlığı (ve rock’çılık) yaptı.

94 yılında karikatürist, yazar, oyuncu Erdal Türkmen (“Hayat Bilgisi” Mennan, “Yahşi Cazibe” Ziverbey), Özgür Yici ve bir çok değerli mizahçıyla birlikte mizah dergisi (FOS), müzik dergisi (Rock Kazanı, Rock, Rock Express) dergilerini çıkartarak yayıncılık alanında da faaliyet gösterdi. Skeçler, senaryolar yazdı.

Grafik tasarım alanında faaliyet göstermeye başladı. 2000 yılında Dört İşlem Görsel Çözümler‘i kurdu. Birçok firma için dünyanın dört bir yanında sergilenen afişler, posterler, basın ilanı tasarımları yaptı, karakterler çizdi… Kurumsal firmaların görsel ihtiyaçları için çözüm yarattı… 2D / 3D animasyon ve özel efekt uygulamaları konusunda çalışmalarını sosyal medyada sergilemeye devam ediyor.

Konuştuğu Diller : İngilizce.

Bağlı Bulunduğu Dernekler: Karikatürcüler Derneği, Denizciler Dayanışma Derneği ve Kabataşlılar Derneği Fahri Üyesi, Grafikerler Meslek Kuruluşu Derneği (Üye Olacak),

Eğitim Durumu: 93′ Marmara Üniversitesi.